3 Eylül 2014 Çarşamba

Bilgisayara bulaşan virüsleri tanıyalım

Bilgisayar virüsleri kullanıcının izni olmadan yada yanlışlıkla izin vererek bilgisayarın çalışma düzenini bozan ve kendini dosyaların arasına gizleyen bir bilgisayar programıdır.
Bilgisayar1

ÇEŞİTLERİ:
1-Dosya virüsleri:Bu virüs çeşiti kısaca programların Kendisidir. Bunlar silinebilir dosyaları ( .COM ve .EXE uzantılı dosyaları ) etkilemekte ve o dosya silindiği anda virüs de harekete geçmektedir. Bu virüsler, virüsten etkilenmiş dosyaların disket veya flash disk alışverişi sonucu yayılmaktadır.
2. Trojan(Truva atı):Truva atı hikayesini herkes bilir troya şehirini ele geçirmek için truvu atı kullanılmıştır ve maketten olan atın içine askerler yerleştirilmiştir.
Truva virüsüde böyledir yazılımın içine girer ve siz kullanıcılar yazılıma tıkladıgınızda aktif olur.Daha çok e-postaların içinde vardır ve cd-room’u açıp kapatma kapasidesine banka numaralarınızı ve şifrelerinizi alma kapasitesine sahiptir.
3-Boot virüsleri:Bu virüsler çok yaygındır; ancak engellenmesi de bir o kadar kolaydır. Bir boot sektörü virüsü, içinde virüs olan bir disketin sürücüde bırakılması ve bilgisayarın tekrar açılmasıyla bilgisayara sızmaktadır. Bilgisayar açılırken disketten boot etmeye çalışır ve virüs disketten sisteme girer. Bu tip virüsleri önlemek için; bilgisayarı açarken sürücüde bir disket olmadığından emin olmak gerekir.
4.Worms(Solucan):Solucan gibi kendini bir bilgisayardan bir bilgisayara kendini kopyalar. İlk olarak, bilgisayarda dosya veya bilgi ileten özelliklerin denetimini ele geçirir. Solucan bir kez sisteminize girdikten sonra kendi başına ilerleyebilir.
Solucanların en büyük tehlikesi, kendilerini büyük sayılarda çoğaltma becerileridir. Örneğin bir solucan, e-posta adres defterinizdeki herkese kopyalarını gönderebilir ve sonra aynı şeyi onların bilgisayarları da yapabilir. Bu, domino etkisinin getirdiği yoğun ağ trafiği işyeri ağlarını ve Internet’in tümünü yavaşlatabilir. Yeni solucanlar ilk ortaya çıktıklarında çok hızlı yayılırlar. Ağları kilitlerler ve olasılıkla sizin ve başkalarının İnternet’teki Web sayfalarını görüntülerken uzun süreler beklemenize yol açarlar.Çok dikkatli olunması gereken virüs çeşitlerinden bir tanesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder