3 Eylül 2014 Çarşamba

Websitemi Google ' da Nasıl Yükseltirim ?

Bir çok website sahibinin aklını en çok kurcalayan sorulardan birisi de website mi google ' da nasıl yükseltirim ? Bu makale içerisin de sizlere bunları anlatacağım fakat YazanTurk zaten yeni bir blog diyeceksiniz ki çok biliyorsun neden sen yapmıyorsun ? Diye hala yapım aşaması devam etmekte olan websitem üzerinde herhangi bir şekilde Seo çalışması yapmadım bilginize.

Sosyal İmleme ve Doğal Backlink

Gelelim makalemizin gerekli kısmına , Google 'da nasıl yükselirim ? Bunların en etkili yollarından birisi her gün giriş yaptığınız Sosyal Paylaşım siteleridir. Yapılan çalışmaya ise Sosyal İmleme adı verilen Seo çalışmalarıdır .

Peki , güzel bize diyorsun her gün girdiğin o sosyal ağ siteleri peki bunu ben hangi siteler de ve Nasıl yapabilirim ?

Imleme yapabileceğim Siteler ? 

Twitter : Google tarafından yapılan değerlendirmeye Page Rank denir. Twitter ' in PR değeri 10 üzerinden 10 dur. Dünya Sıralamasın da 6 , Ülke sıralamasın da 7. sıradadır. 14 yıllık domain yaşı ile iyi bir sosyal imleme sitesidir .

Facebook :  Page Rank değeri 9 , Alexa dünya sıralamasın da 2 , ülke sıralamasında da 2. sıradadır. 11 senelik serüveni ile ideal imleme sitesidir.PA

Google+ : Google amcanın sosyal paylaşım sitesi olan Google+ google değerleri sayesinden kısa sürede twitter ve facebook ile rekabet edecek hale geldi. Google indexlemesin de büyük role sahip olan google+ ideal sosyal imleme sitesidir. Eğer ki blogger kullanmakta iseniz otomatik olarak paylaşımı aktif edip google+ profilinizi entegre etmeniz sizi yormayacaktır.

Linkedin : Page Rank değer 9 olup ülke sıralamasında 8 dünya sıralamasında 11. sıradadır.

Dribble : PR değeri olmayan fakat Alexa dünya sıralamsında 115.000 , ülke sıralamasında 68.000 sırasında yer almaktadır. Tamamıyla bir bloga benzeyen dribble ' da image ve text olarak çalışmalar yapabilirsiniz.

Pinterest :  Resim , galeri ve yer belirtme özellikleri ile ön plana çıkar. Page Rank değeri 9 , Alexa Ülke 12 , dünya sıralamasın da 26. sırada yer alan pinterest imlemeler için sizleri bekler :)

ve bunun gibi birçok pr ve alexa sıralamasında üst sıralar da olan siteler de imlemelemer yapabilirsiniz. Peki güzel kardeşim bize o kadar siteleri anlattın biz bunları nasıl yapıcaz ?

Nasıl imleme yapabiirim?

Arkadaşlar öncelik olarak bu sitelere giriyorsunuz kayıt oluyorsunuz ve gerekli tüm işlerinizi yapıyorsunuz.

Örneğin blog unuza bir yazı girdiniz mevcut profiliniz den konu linki ve ufak bir açıklama işinizi görecektir.

Bu işlemleri sürekli yapmanız sizler açısından iyi olacaktır .

Websitenizin Hiti

Şimdi diyeceksiniz ki bana website hiti ile ne alakası var , arkadaşlar bazen google güzün de blogunuz da paylaştığınız bir yazıya yapılan yorum bile sizleri öne itecektir bu sitenizin aktif olduğunu gösterir. Son sıralar da google tarafından çalışmalar da malum bir çok insan websitesi açar ve bir süre sıkıldıktan sonra onları çöpe atar fakat google ' da indexleme kalır ve boşa bot yollanmış olur bu indexler zamanla silinir fakat gerçekten botlar için büyük bir zaman kaybı anlamına gelir. Aslında bakacak olursanız siz blogunuza ne kadar yararlı bilgiler girerseniz o kadar çok kullanıcı ve bir o kadar çokta yorum gelecektir.

Özgün Girilen Makaleler ve İçerikler

Başlıktan anlaşıldığı üzere bloga girilecek her özgün içerik sizleri öne atacak ve google tarafından sizi gözde yapacaktır. Girilen içerik alıntı yapmamaya dikkat edin demiyeceğim fakat eğer bir içeriği çalıyorsanız bile direkt olarak copy+paste yapmanız sizlerin içler acısı bir durumda olduğunu gösterecek ve eğer google tarafından size bir değer biçildiyse bile bu değer düşecek ve büyük oranla gerileme kaydeceksiniz.



Backlink

Son zamanlar da bir çok kişi bu işi bilip ya da bilmeden ücretli ya da ücretsiz yapmakta, gündem de olan mağduriyetleri beraberinde getiren bu davranış sonucu ortaya Backlink lerin siteye zarar vereceğini anlatan bir çok makale yazıldı. Fakat doğrulanmayan bu içerikler ünlü Seo blog yazarları ve Seo işçileri tarafından reddedilerek backlink olmadan bu işlerin olmayacağı açığa kavuştu.

İnternet üzerinde hakkında bir çok bilgi verilen #backlink aslında websiteniz için ideal bir ve garanti yükselme taktiğidir. Daha çok PR li ve alexa değeri yüksek olan sitelerden almanız sizlerin yararına olacaktır. Yukarı da anlattığım doğal backlink ve sosyal imleme seçenekleri de buna dahil ve bu işin en maaliyeti düşük olan yoludur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder